ONZE BROUWSELS

Het vaste gamma

Rebel Local - 8% vol.

Maak de rebel in u wakker! Neem deze hoppige blondine mee voor een spannende date op het dak van het politiekantoor. Nestel u aan het zwembad van uw buurman die op vakantie is en geniet van de bloemige en fruitige geur. Laat u verrassen door de zachte nabitterheid terwijl uw saaie collega’s nippen van hun glas champagne op het personeelsfeest.

Geur: Bloemig met een licht gerookte kruidigheid
Smaak & Aroma: De eerste slok zet licht fruitig aan, om langzaam plaats te maken voor een florale, ietwat kruidige hoppigheid. Een flinke nabitterheid brengt het bier perfect in balans.

Oud Bruin - 6% vol.

Dit traditionele Zuid-West-Vlaamse bier maakt je smaakpapillen met een flinke oplawaai wakker. Eens uw zintuigen bekomen zijn, ervaren ze een complexe mix van wijnachtige aroma’s, aangevuld met rood fruit, hout en groene appel. Melkzuur overheerst de smaak. Dit roodbruine bier is een blend van oud en jong bier, gerijpt in verschillende houten vaten. De smaak van elk vat is uniek, maar door ze te blenden wordt toch steeds dezelfde stijl bekomen. Het bier rijpt minimum zes maanden op de fles waarbij het zijn finesses en delicate aroma’s verder ontwikkelt.

Geur: Rood fruit en hout
Smaak & Aroma: Bij de eerste nip domineert onmiddellijk het melkzuur. Na de gewenning aan het zuur komen de aroma’s van groene appel, hout, brood en rood fruit duidelijker naar voor. Het zure blijft net lang genoeg hangen en maakt plaats voor een drogend gevoel in de mond.

Moose Blues - 7,5% vol.

Wanneer u de blues te pakken hebt, kan de Moose redding brengen. Vergeet al uw zorgen dankzij zijn aroma van gedroogd fruit en donkere chocolade. Als u toch nog diep in de blues zit – neen, niet in de decolleté van de mooie dame naast u aan de toog – neem dan een stevige slok van dit donkere degustatiebier. De smaak verraadt gebrande mout en karamel. De toevoeging van Canadese esdoornsiroop zorgt voor een nog complexere smaakbeleving in de mond. Geniet traag van dit intrigerende bier zodat het zijn geheimen één voor één kan prijsgeven en ontdek "a different kind of blues”.

Geur: Gekonfijt fruit en broodkorst
Smaak & Aroma: Karamel komt als eerste uit de startblokken, op de voet gevolgd door wat zoethout. Door de toevoeging van Canadese esdoornsiroop evolueert de smaak naar meer fruitige en kruidige toetsen. Hints van chocolade, rozijnen en een lichte zweem anijs ronden het geheel mooi af.

Super Noah - 4,9% vol.

Dit karaktervolle blonde biertje is een pleidooi voor de Belgische hop. NoAH staat immers voor “No American Hops”. De fijnste hopsoorten, allemaal in België geteeld, werden voor dit bier geselecteerd om een stevige maar zuivere bitterheid en een nobel hoparoma te bekomen. Het lage alcoholgehalte en de frisse hoppigheid maken van dit blondje een ideale dorstlesser met temperament. Toon u van uw meest chauvinistische kant en bestel met trots een Super NoAH op het terrasje tegenover de Amerikaanse ambassade. Cheers!

Geur: Bloemige en licht fruitige hopgeur
Smaak & Aroma: De aanzet is clean en moutig. Al snel wordt plaatsgemaakt voor de nobele hop aroma’s van de Hallertau Mittlefruh, de hoofdmoot is floraal. Een uit de kluiten gewassen nabitterheid kondigt de volgende slok al aan.

Golden Tricky - 7,5% vol.

De Golden Tricky is opgedragen aan een geestige geestelijke uit Oost-Vlaanderen. De Australische Ella is de enige hopsoort die in dit brouwproces gebruikt wordt. Laat u niet misleiden door haar exotische aroma dat de verwachting schept van een zoet bier. U zal immers merken dat een stevige nabitterheid het geheel mooi afrondt. Doe zelf de test en laat een boomerang van smaken door je keel glijden tot helemaal down-under.

Geur: Mango, abrikoos, passievrucht
Smaak & Aroma: Tropisch fruit en een lichte zoetigheid afkomstig van de Australische hop overheersen meteen. Dit versmelt al snel met sterk aanwezige doch mooi afgeronde bitterheid.

Oaky Moaky Editie 2018 - 7,5% vol. (BA op Ardmore- & Ardbeg-vaten)

Dit duistere bier laat het beest vrij dat opgesloten zit in de donkerste krochten van je ziel. Deze stout brengt de herfst door in Schotse whisky-vaten en krijgt zo een hout- en nootachtig aroma met een gerookte toets. De schemerende zurigheid gaat het gevecht aan met de bitterheid van het hout en de donkere mouten waardoor het een harmonie schept. Aanvaard dat uw brave imago in duigen valt en doe eens lekker stout!

Geur: Hout, vanille en kampvuur
Smaak & Aroma: De initiële smaak is licht zurig waarna het aroma van hout en vanille de kop opsteken. Naar het einde toe domineert het rokerige en een waaier aan complexe, vooral organische, aroma’s afkomstig van het hout en de whisky die er ooit in huisde.

Space Cadet - 5% vol.

Dit is een bier om bij weg te dromen en uit het nu te treden. 
Het zachte, romige mondgevoel, afkomstig van de tarwe, brengt je in de wolken. Vervolgens neemt het hoparoma je mee op een reis langs zuiderse fruitmarkten vol abrikozen en vijgen, weelderige bloemenvelden en rijpe sinaasappelboomgaarden. 
De zwaartekracht van de alcohol is minimaal waardoor je het aan lichtsnelheid in je hemellichaam kan gieten zonder gewichtloos in je hoofd te worden. 

Geur: Kruidig met citrustoetsen
Smaak & Aroma: Bij de start komen de klassieke witbier-smaken aan bod: kruidnagel en een tikkeltje rokerigheid. Al snel nemen de hoparoma's de smaak over. Mandarijn en abrikoos zwaaien de plak. De frisheid van dit bier wordt nog eens onderstreept door de stevige, maar gebalanceerde nabitterheid.

Oud Bruin Infusions

Deze reeks bieren, die slechts éénmaal per jaar op de markt komen, zijn varianten op Oud Bruin.

 

We maken infusies door een extra ingrediënt toe te voegen aan Oud Bruin van minimum één jaar oud. Deze ingrediënten trekken gedurende enkele maanden in het bier en geven zo hun smaken af. Wanneer de brouwers tijdens het proeven oordelen dat de smaken perfect harmoniëren, is het tijd om te bottelen.

Oud Bruin Oak Leaf - 6% vol.
Toevoeging van eikenbladeren, met de hand geplukt in de nazomer

Geur: Groen, bos, organisch
Smaak & Aroma: De zurigheid en licht vineuze karakter van het basisbier is sterk aanwezig in het begin van de smaakbeleving. Een complexe blend van houtachtige en groene aroma's geven hun geheimen langzaam prijs. Een erg drogend gevoel in de mond rondt de sensatie af.

Oud Bruin Cherry - 6% vol.
Toevoeging van zure krieken

Geur: Volle geur van rode, rijpe kers met een vleugje amandel.
Smaak & Aroma: De aanzet is zacht zuur met associaties naar rode wijn. Nadien volgt een zweem van kers en een licht zoete toets, die snel weer overvloeit in een zacht zuur, astringent besluit.

Oud Bruin Vineyard - 6% vol.
Toevoeging van druiven

Geur: Fris, clean, gele pruim (mirabel), fruitig, witte wijn
Smaak & Aroma: Een zacht zure start harmonieert met de smaak van groene appel en kruisbes. Een hint van witte aalbes en mirabel. De uitvloei is licht zuur en sterk drogend.

Oud Bruin Raspberry - 6% vol.
Toevoeging van frambozen

Geur: Fruitig, frambozen en andere rode vruchten met een houtachtige toets
Smaak & Aroma: Fruitig in de mond met een stevig zure afdronk en een drogend mondgevoel

Bootleg beers

Om onze gigantische dorst naar experiment te laven, brengen we af en toe een bootleg bier uit. Deze bieren zijn beperkt verkrijgbaar, soms eenmalig, soms seizoensgebonden. De succesvolste van deze bieren vinden hun weg naar ons vaste gamma of komen jaarlijks terug.

De releases van deze "speciallekes" zijn telkens te volgen via Facebook en Instagram

Geïnteresseerd? Contacteer ons! 

Onze bootlegs:

  • Scandinavian Pussy: Session Ale met de experimentele Belgische hop "7784" en citroengras, 3,8 AV%. (uitverkocht!)
  • Kameradski Balsamico: Hybride tussen een "Russian Imperial Stout" en Oud Bruin, 13,5 AV% (zowel op fles als op vat. Fles beschikbaar vanaf oktober zolang de voorraad strekt)
  • Green Machine: Hoppig witbier met kruidige Nieuw-Zeelandse Rakau hop, 6 AV% (uitverkocht!)
  • Trim the Hipster: Droge porter met toevoeging van frisse cipres 5,5 AV% (uitverkocht!)
  • Doktor Rudi: Dryhopped kettle sour, blond, fris zurig biertje gearomatiseerd met de kruidige hop Dr. Rudi, 6 AV% (uitverkocht!)
  • Space Cadet: Hoppig witbier met citrustoetsen afkomstig van de Nieuw-Zeelandse hoppen Pacifica en Wai-iti, 6 AV% (zowel op fles als op vat, opgenomen in het vaste gamma)
  • Banjo Funeral: Belgian Strong Dark Ale met hints van chocolade, caramel, zoethout en alcohol. De licht rokerige touch maakt van dit degustatiebier een gebalanceerde, complexe kanjer. 9 AV% (zowel op fles als op vat. Fles beschikbaar vanaf oktober zolang de voorraad strekt)
  • Sweet Little Lies and Dirty Leaks: Meergranen bier met toevoeging van prei en citroen in het beslag. De prei geeft dit bier een droog, zwavelig toetsje. De volmondigheid afkomstig van de tarwe, haver en rogge vloeit fris uit door het subtiele zuurtje van de citroen. 2,7% (uitverkocht!)
  • Super Boil: Onze standaard Oud Bruin die 16 uren wordt gekookt in de plaats van 1,5 uur. Het wort ondergaat een maillard-reactie die van het bier een volmondigere versie van ons Oud Bruin maakt met meer carameltoetsen. (Verkrijgbaar vanf december tot de voorraad strekt)


 

get your booze on!

Wil je graag weten waar men onze bieren serveert of verkoopt?

(niet vergeten te vermelden in welke streek je zoekt)

Wil je als handelaar onze bieren in huis halen?

Of wil je zelf onze bieren serveren aan je klanten?

mail ons nu